Nyheder


“På turne med “Country Nights” i
marts 2008 med Joanna, Wenche og Tamra Rosanes”.

Ny CD fra Anni Filt

Past To Present – “My favourites” – Ny CD fra Anni Filt
I 2011 var det 25 år siden min drøm om at blive countrysanger gik i
opfyldelse – og det blev fejret med udgivelsen af CD’en Past To Present – “My favourites”.
Der er hele 23 sange på CD’en – 17 af dem hentet fra mine tidligere CD’r - mine favoritter – og så er der 6 bonussange, indspillet i USA i efteråret 2010.


Det var meget svært at vælge fra. Jeg har indspillet næsten 150 sange i
årenes løb – og at skulle vælge 17 ud af dem var slet ikke let. Under
gennemlytningerne følte jeg mig meget meget heldig og rig. Tænk at have
indspillet så mange skønne sange. Det var en dejlig følelse at sidde med
hovedtelefoner på og leve sig tilbage til de forskellige sange og deres
tilbliven.
Og jeg blev meget glad for resultatet. Syntes det giver et godt billed af
hvad jeg står for musikalsk.
Håber også du bliver i godt humør af at lytte til


Er du interesseret i et interview, er du velkomme til at kontakte Anni Filt.

Tlf.: 8694 5415 - Mobil: 2737 0300
E-mail: postmaster@annifilt.dk
Web: www.annifilt.dk

Tender Moments Anni Filt

”Tender Moments” er det sidste nye skud på stammen af Anni Filts CD produktion – den 13. i rækken.

”Tender Moments” er egentlig et vildskud. Da Anni Filt skulle udvælge 3-4 bonus-sange til en CD, planlagt til at udkomme i forbindelse med hendes 25-års jubilæum om et par år, fandt hun så mange sange hun følte at hun bare måtte have med, at det endte med 10 dejlige numre.

På utallige opfordringer valgte Anni Filt at udgive ”Tender Moments” som en selvstændig CD og udgive den nu.

Selvom ”Tender Moments” er et vildskud, er den som titlen indikerer, en CD fuld af blide øjeblikke. En harmonisk blanding af dejlige sange, der passer perfekt til Anni Filts klare og blide stemme.

”Tender Moments” er indspillet og produceret i Jasper, Tennessee, USA i Mike Headricks studie og under hans kyndige hænder, krydret med mundharmonika af den suveræne Charlie McCoy.

Resultatet er en helt igennem vidunderlig CD.

Er du interesseret i et interview, er du velkomme til at kontakte Anni Filt.

Tlf.: 8694 5415 - Mobil: 2737 0300
E-mail: postmaster@annifilt.dk
Web: www.annifilt.dk

ANNI FILT: STORMS NEVER LAST - det 12. album fra dansk countrysangerinde!

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Musik-Danmark rummer langt flere udøvere end dem man jævnligt hører fra radiostationerne eller ser i tv. Som sådan vil navnet Anni Filt sandsynligvis være aldeles ukendt for mange – og det skønt denne fine country-sangerinde og sangskriver, igennem sin efterhånden snart 20 år lange professionelle karriere, ikke bare har udgivet 11 albums, men også i både 2000 og 2002 er blevet kåret som ”Female Artist Of The Year” af organisationen Indpendent CMA (de uafhængige country-musik DJs i Europa). Men sådan er der jo så meget, som et kendt dansk orkester engang sang – og Anni Filt har alligevel formået at holde en flot karriere kørende, der undervejs har ført hendes personlige ”never ending tour” (med mellem 50 – 80 koncerter og foredrag om året) Danmark rundt adskillige gange og sideløbende har budt på koncertbesøg i bl.a. Sverige, Finland, Italien, Tyskland og USA.

Med ”Storms Never Last” udgiver Anni Filt nu sit 12. album siden debut´en i 1989. Sangene på albummet er dels en række mere eller mindre kendte country-numre, suppleret med Anni Filts selvskrevne sange. Vokalmæssigt er det navne som Loretta Lynn, Dolly Parton og Kathy Mattea der er de store inspirationskilder for Anni Filt – og som dem dyrker hun den traditionelle US-country, der bevæger sig fra den iørefaldende popsang over den stemningsfulde ballade og til de hurtige honky tonk numre. Altid med den gode melodi og tekst i højsædet – og med violin og steel-guitar som bærende instrumenter. ”Storms Never Last” er indspillet i produceren Mike Headrick´s Mikron Studio i South Pittsburg, Tennessee. Headrick er ved siden af sine evner som producer også en eminent musiker, hvis ekvilibristiske omgang med el- og steel-guitar står stærkt albummet igennem. ”Storms Never Last” er mixet af Jeff Coppage, der bl.a. har arbejdet for Clint Black – og bandet omkring Anni Filt består af erfarne studiemusikere, som den markante violinist Joe Caverlee, der har turneret og indspillet med navne som Bellamy Brothers, Mark Chestnutt, Tracy Lawrence og Joe Diffie.

For Anni Filt har det været en hård kamp at nå dertil hvor hun er i dag. Som ung blev hun ramt af leddegigt og måtte derfor opgive den uddannelse som sygeplejerske, der ellers var drømmen. Men frem for at sætte sig ned og lade smerterne styre livet - forfulgte hun i stedet sin ambition om at blive sangerinde og sangskriver. Fra slutningen af halvfjerdserne sang hun i forskellige pop- og rockbands – og i 1986 kom hun med i bandet CB Rollerskate. Her var stilen country – og for Anni Filt var det nærmest som at komme hjem rent musikalsk, da det viste sig at hendes stemme passede perfekt til genren. I 1989 startede hun bandet Anni & Countrysun, der samme år debuterede med albummet ”Show Me The Way To Nashville” - hvilket skulle vise sig at være en nærmest profetisk titel. En lokal tv-station ”opdagede” Anni Filt og hendes talenter - og gjorde hende i ´92 - ´93 til studievært i 13 direkte udsendelser om country-musik. Det var her hun mødte den amerikanske musikveteran Charlie McCoy (der har spillet med alt fra Elvis til Bob Dylan) og igennem ham skabte kontakten til de amerikanske musikere og producere, hun siden 1993 har indspillet i alt otte soloalbums med, i og omkring countrymusikkens hovedstad Nashville, Tennessee.

For yderligere oplysninger, aftaler om interviews etc.

Kontakt: Anni Filt, tlf.: 8694 5415 eller filt@post9.tele.dk

The very Best of Anni Filt
- ny CD med Anni Filt

ANNI FILT – 20 ÅRS JUBILÆUM

Den 23.11.1985 stod jeg på scenen for første gang med et band. Det var til min 30-års fødselsdag i det lokale forsamlingshus og det var opfyldelsen af en drøm jeg havde haft i mange, mange år.

Min drøm om at blive sangerinde startede i 1976, så det var en lang og sej vej. Men det var det hele værd.

Så i november i år har jeg 20 års jubilæum som sanger – og fylder 50. Utroligt men sandt. Og det skal selvfølgelig fejres med maner.

Derfor lavede jeg en konkurrence på min hjemmeside. Jeg ville gerne lave en jubilæumsCD , men havde utrolig svært ved at vælge hvilke 20 sange der skulle med – ud fra de 116 sange, der er på de 9 CD'er jeg i tidens løb har lavet. Derfor kunne folk gå ind og stemme på hvilke sange, de gerne ville have med.

Den 31.12.2004 sluttede konkurrencen og jeg havde modtaget ialt 737 stemmer. Det var helt overvældende. 

En stor tak til alle dem, der stemte. CD'en , der hedder ” The very best of Anni Filt” kan købes på min hjemmeside www.annifilt.dk eller på tlf.: 8694 5415 .

Når jeg tænker tilbage på de 20 år føler jeg mig meget privilegeret og dybt taknemmelig over alt det jeg har oplevet. Musikken har ført mig rundt omkring i hele Danmark, til Tyskland, Sverige, Finland, Grønland, Italien og til USA. Jeg har spillet sammen med en masse dejlige musikere og haft mange, mange dejlige timer rundt på spillestederne, i øvelokalerne og i studierne. Jeg elsker at stå på en scene og synge. Jeg elsker samspillet med de andre musikere – at skabe musik og glæde sammen med dem. Selv øvelokalet er jeg vild med at være i! Og mest af alt elsker jeg kontakten til publikum. Tænk at være så heldig at have et ”job” som man bare er vild med.

En anden ting jeg er dybt taknemmelig for er mit venskab med Charlie McCoy og Mike Headrick . Det er en helt ubeskrivelig oplevelse at være i studie i USA og indspille. Og det har jeg nu prøvet hele 6 gange. Det er dejligt at 2 så prominente musikere har taget mig under deres vinger.

Jeg havde egentlig besluttet at holde når jeg blev 40 – for det er jo en høj alder at være sanger i !!! Men nu runder jeg så 50 og er stadig ”still going strong ”. Og jeg har ikke tænkt mig at holde endnu. Så længe der er en efterspørgsel har jeg også lysten til at blive ved.

Mange hilsner AnniCOPY CAT COUNTRY
- ny CD med Anni Filt

Titlen kunne lige så godt have været "A Stroll Down Memory Lane" for Copy Cat Country indeholder 14 af de bedste countryhits fra 1957-2003. Normalt skriver jeg en del af mine sange selv, men trenden i dag er at folk vil have noget de kan nikke genkendende til og synge med på. Og da jeg jo gerne vil glæde folk med min musik, har jeg i et stykke tid skrevet titler ned på sange folk har ønsket. Og der i blandt har jeg valgt sangene til "Copy Cat Country". Det skulle egentligt have været en rigtig "kvinde-CD", d.v.s. sange af kvindelige komponister, når jeg nu ikke selv skulle skrive sange, men jeg kunne simpelthen ikke stå for "Rhinestone Cowboy" og "Forever And Ever, Amen", så den ide blev droppet.

"Copy Cat Country" er en skøn blanding af gammelt og nyt. Fra Patsy Cline og Dolly Parton til Lorrie Morgan og Kenny Chesney. Og så har jeg indsunget en duet "Baby Ride Easy" med selveste Charlie McCoy. Det har været mit ønske i mange år og endelig lykkedes det.

Jeg har lagt lidt af mit hjerte og min sjæl i hver sang og det har været en fantastisk oplevelse at indspille denne CD.

 

"Kissing an Angel"
ny CD med Anni Filt

"Kissing an Angel" er min 8. CD. Man skulle jo tro at man med tiden bliver vant til at indspille CD’er, men forberedelserne, forventningens glæde og spændingen ved at indspille denne CD har været mindst lige så stor, som da jeg indspillede den første tilbage i 1989.

"Kissing an Angel" er indspillet i Mikron Studiet i South Pittsburg, Tennessee og produceret af Mike Headrick, som også spiller alle guitarer, steel og dobro. Han har skrevet sangen "Words". En anden af mine gode venner fra USA Glynn Martin og hans kone Bobbi har skrevet "Never Ending Love". Leif Brun-Andersen fra Mr. Jack & The Daniels har skrevet "Cheating Song" og Tania Ovesen har skrevet "Paper Blank" og "String of Pearls". Jeg har selv skrevet 6 af sangene på "Kissing an Angel" - 4 af dem i samarbejde med min søster Heidi Mortensen. Charlie McCoy spiller den fantastiske mundharpe.

Jeg har prøvet at lave "Kissing an Angel" så afvekslende som muligt. Der er hele 16 forskellige instrumenter på CD’en og stilmæssigt kommer den også vidt omkring indenfor countrygenren.

Der er altid nogle copisange man MÅ lave. Jeg har længe ønsket at indspille en John Denver-sang. Valget faldt på "Leaving on a Jetplane" som jeg syntes er een af de bedste han har lavet. Elvis Presley’s "That’s all right mama" var også et must. Vince Gill har skrevet mange dejlige sange - bl.a. startnummeret "Here We Are" og Becky Hobbs har skrevet den dejlige "Are There Anymore Like You".

"Singing down the moon"
ny CD med
Anni Filt

Ifølge en indiansk legende er stjernerne på himlen vores forfædres lejrbål. Om natten skinner de for at vise os vej og vogte over os. Ved fuldmåne kan man ikke se stjernerne, men hvis man synger for månen, vil den langsomt gå ned og stjernerne vil komme frem igen. Denne legende har inspireret min søster og jeg til at skrive titelmelodien "Singing down the Moon". Det indiansk-inspirerede kor synges af Jackie Harling, som stammer fra Cherokeeindianerne.

"Singing down the Moon" er indspillet i Mikron Recording Studio i South Pittsburg, Tennessee. Produceren er multimusikeren og sangskriveren Mike Headrick. Mike har skrevet "Long look at love" og "A safe place to land". Min gode ven Charlie McCoy spiller også med på denne CD - den 5. vi har lavet sammen.

"Singing down the Moon" er min 7. CD siden jeg startede som countrysanger og -sangskriver tilbage i 1986 og den 4. CD jeg har indspillet i Tennessee, USA.

"What a way to start a day" er en duet, jeg har lavet sammen med den amerikanske sanger og sangskriver Glynn Martin. Han har også skrevet "Awesome Austin Hunk" til mig.

CD'en indeholder 13 sange - deraf 11 originale sange. Udover mine egne 6 sange - hvoraf 3 er skrevet i samarbejde med min søster Heidi - har Mike og Glynn hver skrevet 2 sange. Og en af mine musikvenner Otto Teglgaard har skrevet musikken til "Painting the rain". De 2 kopisange er nogle af mine yndlingssange: Willie Nelsons "Ain't necessarily so" og Kathy Matteas: "Listen to the radio".

Det har været en kæmpe oplevelse at indspille denne CD sammen med musikerne Bob Courter på trommer, Tim Atwood på piano, Kenny Berry på bas, Jim Unger på violin, Charlie McCoy på mundharpe, Mike Headrick på steel-, akustisk- og leadguitar, dobro, mandolin, banjo og 6-strengs bas og Jackie Harling på kor. Tilsammen har de skabt lige præcist det, jeg gerne ville have frem i denne CD. Jeff Coppage har mixet.

"I laugh when I can and I live with the rest" fra "Ain't necessarily so" beskriver den måde jeg gerne vil leve mit liv på. Og indspilningen af denne CD har været fuld af latter og glæde.

Har du lyst til at lave et interview eller høre mere om min tur til USA, er du velkommen til at kontakte mig.

Anni Filt
Tlf.: (+45) 8694 5415
E-mail: filt@post9.tele.dk
Web: www.annifilt.dk
Distribution: Max Musik - GDC og NBC.

 

"Cloud Walker"
En ny CD medAnni Filt

For en sanger og sangskriver, er det ligrsom en drøm der bliver opfyldt hver gang man går i Studiet for at lave en ny CD.

Ti år er gået siden min første CD "Show Me The Way To Nashville" blev udsendt,og når jeg kigger tilbage, føler jeg mig priviligeret fordi jeg har været i stand til at få udgivet 6 CD's hvoraf de 3 er optaget i Nasshville, Tennessee i samarbejde med Mr. Charlie McCoy. Jeg har også haft en masse dejlige oplevelser på mine toure i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Italien og Grønland, så disse sidste ri år har sandelig ikke været kedelige!

Musikken på "Cloud Walker" er et mix af gamle velkendte sange , nye mindre kendte sange og mine egne sange. Totalt 14 sange og mere end 50 minutters musik.

Gennem mine rejser i USA er jeg blevet dybt fashioneret af den Indianske kultur , og dette er grunden til at mine sidste to albums har Indianske titler: "Dream Catcher" fra 1997 og nu "Cloud Walker"

Ligesom mine to forrige solo CD'er er optaget i Nashville, så er "Cloud Walker" optaget live i Studiet. Jeg foretrækker at optage på denne måde , fordi det er en så herlig og speciel oplevelse at arbejde intens med musikerne. At indspille i et Amerikansk Studie med Amerikanske Studie musikere, er en helt suveræn oplevelse, og jeg er stadig dybt imponeret over, at så mange mennesker kan arbejde sammen og skabe noget så smukt på så kort tid.

Hvis jeg skule fremhæve nogle få af sangene så er : "Cloud Walker", titelsangen ,som omhandler dette at vi alle må indse at vi skal respektere alle levende væsner, at jorden tilhører os alle og at vi må passe på den. Denne sang skrev jeg sammen med min søster Heidi. "Autumn In The Rockies" er om at have været væk for længe og glæden og forventningerne man føler, når man er på vej hjem. "A Lovers Lullabye" handler om hvor heldig man føler sig, når man har fundet sin livs kællighed. Tekster til begge disse sange er skrevet af min søster. Muskken til "I Won't Take It Anymore" er komponeret af Otto Teglgaard. Han og jeg spillede i samme band midt i 1980'erne, og jeg er meget glad for at have en af hans dejlige sange på min CD. På alle mine CD'er har jeg en sang skrevet specielt til min mand. På denne CD er det "Say You Love Me". Selvom vi bliver ældre, bliver vi aldrig for gamle til at være forelskede. "Who's That Girl". handler netop om dette. Det har været en fantastisk oplevelse at optage og færdiggøre "Cloud Walker".