Presse
Anni Filt
Galten - Jylland

Pressemeddelelse Klik Her

Billeder til brug for Pressen Klik Her

Ny CD fra Anni Filt

”Tender Moments” er det sidste nye skud på stammen af Anni Filts CD produktion – den 13. i rækken.

”Tender Moments” er egentlig et vildskud. Da Anni Filt skulle udvælge 3-4 bonus-sange til en CD, planlagt til at udkomme i forbindelse med hendes 25-års jubilæum om et par år, fandt hun så mange sange hun følte at hun bare måtte have med, at det endte med 10 dejlige numre.

På utallige opfordringer valgte Anni Filt at udgive ”Tender Moments” som en selvstændig CD og udgive den nu.

Selvom ”Tender Moments” er et vildskud, er den som titlen indikerer, en CD fuld af blide øjeblikke. En harmonisk blanding af dejlige sange, der passer perfekt til Anni Filts klare og blide stemme.

”Tender Moments” er indspillet og produceret i Jasper, Tennessee, USA i Mike Headricks studie og under hans kyndige hænder, krydret med mundharmonika af den suveræne Charlie McCoy.

Resultatet er en helt igennem vidunderlig CD.

Er du interesseret i et interview, er du velkomme til at kontakte Anni Filt.

Tlf.: 8694 5415 - Mobil: 2737 0300
E-mail: postmaster@annifilt.dk
Web: www.annifilt.dk

ANNI FILT: STORMS NEVER LAST - det 12. album fra dansk countrysangerinde!

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Musik-Danmark rummer langt flere udøvere end dem man jævnligt hører fra radiostationerne eller ser i tv. Som sådan vil navnet Anni Filt sandsynligvis være aldeles ukendt for mange – og det skønt denne fine country-sangerinde og sangskriver, igennem sin efterhånden snart 20 år lange professionelle karriere, ikke bare har udgivet 11 albums, men også i både 2000 og 2002 er blevet kåret som ”Female Artist Of The Year” af organisationen Indpendent CMA (de uafhængige country-musik DJs i Europa). Men sådan er der jo så meget, som et kendt dansk orkester engang sang – og Anni Filt har alligevel formået at holde en flot karriere kørende, der undervejs har ført hendes personlige ”never ending tour” (med mellem 50 – 80 koncerter og foredrag om året) Danmark rundt adskillige gange og sideløbende har budt på koncertbesøg i bl.a. Sverige, Finland, Italien, Tyskland og USA.

Med ”Storms Never Last” udgiver Anni Filt nu sit 12. album siden debut´en i 1989. Sangene på albummet er dels en række mere eller mindre kendte country-numre, suppleret med Anni Filts selvskrevne sange. Vokalmæssigt er det navne som Loretta Lynn, Dolly Parton og Kathy Mattea der er de store inspirationskilder for Anni Filt – og som dem dyrker hun den traditionelle US-country, der bevæger sig fra den iørefaldende popsang over den stemningsfulde ballade og til de hurtige honky tonk numre. Altid med den gode melodi og tekst i højsædet – og med violin og steel-guitar som bærende instrumenter. ”Storms Never Last” er indspillet i produceren Mike Headrick´s Mikron Studio i South Pittsburg, Tennessee. Headrick er ved siden af sine evner som producer også en eminent musiker, hvis ekvilibristiske omgang med el- og steel-guitar står stærkt albummet igennem. ”Storms Never Last” er mixet af Jeff Coppage, der bl.a. har arbejdet for Clint Black – og bandet omkring Anni Filt består af erfarne studiemusikere, som den markante violinist Joe Caverlee, der har turneret og indspillet med navne som Bellamy Brothers, Mark Chestnutt, Tracy Lawrence og Joe Diffie.

For Anni Filt har det været en hård kamp at nå dertil hvor hun er i dag. Som ung blev hun ramt af leddegigt og måtte derfor opgive den uddannelse som sygeplejerske, der ellers var drømmen. Men frem for at sætte sig ned og lade smerterne styre livet - forfulgte hun i stedet sin ambition om at blive sangerinde og sangskriver. Fra slutningen af halvfjerdserne sang hun i forskellige pop- og rockbands – og i 1986 kom hun med i bandet CB Rollerskate. Her var stilen country – og for Anni Filt var det nærmest som at komme hjem rent musikalsk, da det viste sig at hendes stemme passede perfekt til genren. I 1989 startede hun bandet Anni & Countrysun, der samme år debuterede med albummet ”Show Me The Way To Nashville” - hvilket skulle vise sig at være en nærmest profetisk titel. En lokal tv-station ”opdagede” Anni Filt og hendes talenter - og gjorde hende i ´92 - ´93 til studievært i 13 direkte udsendelser om country-musik. Det var her hun mødte den amerikanske musikveteran Charlie McCoy (der har spillet med alt fra Elvis til Bob Dylan) og igennem ham skabte kontakten til de amerikanske musikere og producere, hun siden 1993 har indspillet i alt otte soloalbums med, i og omkring countrymusikkens hovedstad Nashville, Tennessee.

For yderligere oplysninger, aftaler om interviews etc.

Kontakt: Anni Filt, tlf.: 8694 5415 eller filt@post9.tele.dk
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sådan Skrev Midtjyllands Avis d. 17 December 2002